A sárvári gyógyví­z

A sárvári gyógyvíz

Sárvár további fejlÅ‘désében fontos szerepet kapott a természeti kincsre alapozott gyógy-idegenforgalom.

Ritkaságnak számít, hogy egy kisvárost kétféle gyógyvízzel ajándékozzon meg a természet, de Sárvár ilyen! Az alkáli hidrogénkarbonát tartalmú gyógyvíz 43 fokos és 1300 méter mélyen található. FÅ‘ként nátrium-kloridot, hidrogén-karbonátot és nyomelemeket tartalmaz. Kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések gyógykezelésére, rehabilitációra, sportsérülések, húzódások utókezelésére, izomlazító fürdésre

A másik gyógyforrás 83 fokos magas sótartalmú gyógyvizet tartalmaz, melynek fÅ‘bb alkotórészei a nátrium-klorid, hidrogén-karbonát, jód, bróm, fluor és számos nyomelem. EbbÅ‘l a gyógyvízbÅ‘l lepárlás útján készül a híres Sárvári Termál Kristály, melyet mozgásszervi, nÅ‘gyógyászati és bÅ‘rgyógyászati megbetegedések esetén eredményesen alkalmaznak.

Erre a kétféle kincsre épült fel a város elsÅ‘ fürdÅ‘je a 60-as évek végén, 2002-ben pedig az XXI. századnak megfelelÅ‘, új, exkluzív Gyógy- és WellnessfürdÅ‘.

Nádasdy Ferenc Múzeum
A sárvári múzeum egyedülálló dí­sztermével, gyönyörű szalonjaival, Magyarország első és egyetlen Huszár kiállításával várja vendégeit.
Séta a városban
Városunk több olyan épülettel, térrel, parkkal büszkélkedhet, melyek kiváló alkalmat teremtenek egy-egy jó sétához, akár nappal, akár az esti órákban.
Aktí­van, zöld környezetben
Sárváron a vár szomszédságában fekvő Arborétum igazán megér egy látogatást!
A térség látványosságai
Kellemes egynapos kirándulásokat lehet tenni a környéken is. Járt már az Írottkőn? Ismeri a Ság-hegy kráterének titkát? Látta már a kőszegi várat? Felkereste már Savaria római romjait?
Miért a Korona Home szálláshelyet válassza?

Gyógyfürdőtől 50 méterre

Svédasztalos reggeli az árban

Ingyenes, zárt parkoló az udvaron

Ingyenes WIFI a panzió egész területén

Kérdése van? Megválaszoljuk!

Nem találja amit keresett?

Nem kapott minden kérdésére választ?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!