A térség látványosságai

Bakancsos túra? A Ság-hegy, a Somló és a KÅ‘szegi hegység dombjai várják Önöket. Kiépített és kitáblázott kiránduló utak, pihenÅ‘helyek, akár autóval is megközelíthetÅ‘ hegyi ösvények rengetege. Járt már az ÍrottkÅ‘n? Ismeri a Ság-hegy kráterének titkát? A Ság-hegy a balatoni vulkánsor legnyugatibb tagja A sajátos helyi klíma energiával tölt fel, az épített kirándulóösvény pedig minden érdekességhez elvezeti Önt. TöltÅ‘djön fel a környék hegyeinek kiváló levegÅ‘jével!

Vagy inkább szárnyalni szeretne? Tokorcson, Sárvár közelében egy kis reptér várja a repülés szerelmeseit, háromszemélyes kisgéppel, sárkányrepülÅ‘vel. És ha a repülés után megéheznének, magyaros étterem, ebéd után pedig squash vagy tekepálya is szórakoztatja a mozgásra vágyókat.

Kellemes egynapos kirándulásokat lehet tenni a környéken is. Szombathely különösen gazdag római emlékekben és barokk látnivalókban. Gyermekes családoknak felejthetetlen élményt nyújt a Kalandváros – ami igazi játékbirodalom.

 A Savaria Történelmi Karnevál valódi történelmi idÅ‘utazás, ahol a látogatók megismerhetik a 2000 éves város régmúltját, Savaria történelmét. A várost kelta harcosok, római katonák, gladiátorok, íjászok, mutatványosok, gólyalábasok hada népesíti be. Számos rendezvény, vásári hangulat, hetedhét országra szóló vigasság vár kicsiket és nagyokat.

KÅ‘szeg a régió ékszerdoboza. Zegzugos utcái, kedves házacskái valósággal magával ragadják a látogatókat. A friss és tiszta levegÅ‘n mindenkinek jól esik egy séta az ÍrottkÅ‘höz, a Hétforráshoz, az óház kilátóhoz vagy akár a Steier házakhoz.

A sárvári gyógyví­z
Sárvár fejlődésében fontos szerepet kapott a természeti kincsre alapozott gyógy-idegenforgalom.
Ritkaságnak számí­t, hogy egy kisvárost kétféle gyógyví­zzel ajándékozzon meg a természet, Sárvár ilyen!
Sárvár a történelem fényei és árnyai
Sárvár hazánk egyik kedvelt, nagy múltú fürdőhelye. Nyugat-Dunántúl szí­vében, gyönyörű természeti környezetben, a Rába völgyében, a Kemeneshát dombjai között fekszik.
A sárvári Nádasdy-vár
A sárvári vár ma elválaszthatatlanul hozzá tartozik a város látképéhez, sőt annak jelképe. A vár ura egyben a város ura is volt, de a királyok által többször megerősí­tett kiváltságlevelek megfelelő lehetőséget adtak a város lakóinak érdekeik érvényesí­tésére.
Nádasdy Ferenc Múzeum
A sárvári múzeum egyedülálló dí­sztermével, gyönyörű szalonjaival, Magyarország első és egyetlen Huszár kiállításával várja vendégeit.