Aktí­van, zöld környezetben

Aktívan, zöld környezetben

Sárváron a Nádasdy-vár szomszédságában fekvÅ‘ Arborétum igazán megér egy látogatást!

Itt nyílnak a legszebb rhododendronok. Terpeszkednek több száz éves platánok, mamutfenyÅ‘k... A száznál is több különleges növényfajta megismerése órákig tartó kikapcsolódást jelenthet a látogatóknak.

És hogy a romantikának is adózzon, az arborétum alatt két patak folyik egymásba, felette egy vadászház Å‘rzi az arborétum rendjét. A sétányok melletti szobrok teszik élménygazdaggá a kertészkertben tett kirándulást.

Csodás, több tóból álló Csónakázó-tó található a fürdÅ‘ mögött, ahol épített utakon, hangulatos hidakon átkelve ismerkedhet meg az élÅ‘világgal illetve lélegezheti be a tiszta levegÅ‘t, adhatja át magát a csendnek és nyugalomnak. A tó körül vezetett Nordic walking túrán is részt vehet!

Egy izgalmas vízitúra?

A Rába – hazánk legromantikusabb és leggyorsabb folyója – határolja a várost. A folyó felsÅ‘ szakaszán Szentgotthárd és Sárvár között a magas vízhozamnak köszönhetÅ‘en a nyári aszály idején sem maradnak el a túrák. A kalandos, vadregényes evezés után, a Rábán leereszkedve érkezhet meg Sárvárra, ahol akár kedvére lubickolhat, kipihenheti fáradalmait vagy felfedezheti a kultúra és történelem emlékeit!

Két keréken?

Aktívan, zöld környezetben

Sárvárról kiváló kirándulási lehetÅ‘ség a biciklis túra, hogy a környéket felfedezze. Mindenkinek ajánlott egy kellemes kerekezés a Csónakázó tó körül, vagy akár a városhatáron kívül. A kerékpárra ne legyen gondja! A városban több helyen is kölcsönözhetÅ‘ túrabicikli és city bike.

gasztronómia és bor szerelmeseit számos étterem, vendéglÅ‘ és borpince várja.Kellemes teraszokkal, hangulatos kerthelyiségekkel várják a betérÅ‘ket a környék vendéglátó egységei. A hagyományos magyar ételektÅ‘l a napjainkban egyre népszerűbb wellness gasztronómián át, a nemzetközi ételek és a helyi specialitások széles kínálata csábítja az ínyenceket és a hagyományos ízek kedvelÅ‘it egyaránt.

Sárvár két borvidék között fekszik, íz és szín találkozik itt. A város közelében fekvÅ‘ Hegyháton generációk adják át egymásnak a borkészítés titkát.

A sárvári gyógyví­z
Sárvár fejlődésében fontos szerepet kapott a természeti kincsre alapozott gyógy-idegenforgalom.
Ritkaságnak számí­t, hogy egy kisvárost kétféle gyógyví­zzel ajándékozzon meg a természet, Sárvár ilyen!
Sárvár a történelem fényei és árnyai
Sárvár hazánk egyik kedvelt, nagy múltú fürdőhelye. Nyugat-Dunántúl szí­vében, gyönyörű természeti környezetben, a Rába völgyében, a Kemeneshát dombjai között fekszik.
A sárvári Nádasdy-vár
A sárvári vár ma elválaszthatatlanul hozzá tartozik a város látképéhez, sőt annak jelképe. A vár ura egyben a város ura is volt, de a királyok által többször megerősí­tett kiváltságlevelek megfelelő lehetőséget adtak a város lakóinak érdekeik érvényesí­tésére.
Nádasdy Ferenc Múzeum
A sárvári múzeum egyedülálló dí­sztermével, gyönyörű szalonjaival, Magyarország első és egyetlen Huszár kiállításával várja vendégeit.